Εύκολες γρήγορες και νόστιμες συνταγές!

Πληροφορίες

  • Δημόσιο (ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει και να συμμετάσχει)
  • Στην ομάδα μπορουν να ενταχτούν όλοι όσοι είναι λάτρεις της καλής και νόστιμης κουζίνας, δημοσιεύστε συνταγές δικέ σας η ακόμα και από άλλα site που νομίζετε ότι θα είναι χρήσιμες!

Πρόσφατες Δραστηριότητες

  • Γεώργιος Τρίχας
    Πασχαλινή Μαγειρίτσα

    Υλικά για 6-8 άτομα

    1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά γύρω 1,2 κιλά
    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    300 γραμ τρυφερά φύλλα από αντίδια
    ½ κιλό τρυφερά φύλλα μαρουλιού
    1 ½ φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
    1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
    2 αβγά
    Χυμό από 1 λεμόνι
    Αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Πλένουμε καλά τη συκωταριά και βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάμε για 10 λεπτά μέσα στο νερό. Τη βγάζουμε, τη καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και...  περισσότερα
  • Γεώργιος Τρίχας
    Χταπόδι κρασάτο

    Mε κόκκινο κρασί και ψημένο στον φούρνo.

    ΥΛΙΚΑ

    1 χταπόδι ολόκληρο (1 κιλό περίπου) φρέσκο ή κατεψυγμένο
    2 φύλλα δάφνης
    3 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστο
    ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
    αλάτι, πιπέρι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Παίρνουμε το χταπόδι, καθαρίζουμε το κεφάλι, χωρίζουμε τα πλοκάμια του και το ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό.

    Χωρίς να το στραγγίσουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για μισή ώρα να μαριναριστεί.

    Σ...  περισσότερα
  • Γεώργιος Τρίχας
    Μακαρόνια με κιμά και φέτα

    Αγαπημένο και κλασικό φαγητό!

    ΥΛΙΚΑ

    500 γρ κιμά χοιρινό
    2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
    1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
    1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
    Μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1/2 ποτηράκι του κρασιου λευκό κρασί
    Αλάτι, Πιπέρι
    Ελαιόλαδο
    Φέτα
    500 γρ. σπαγγέτι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι για να βράσεις τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

    Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάλε το ελαιόλαδο να κάψει. Σόταρε το κρεμμύδι ...  περισσότερα
  • Γεώργιος Τρίχας
    Λαχταριστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

    Με λευκό κρασί και κρεμμυδάκι.

    Υλικά

    Κοφτό μακαρονάκι (500 γρ.)
    Χταπόδι (1200 γρ. περίπου)
    Κρεμμύδια χοντροκομμένα (6)
    Ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι)
    Ντομάτα κονκασέ (φρέσκια ή έτοιμη) (500 γρ.)
    Σκόρδο (3 σκελίδες)
    Δάφνη
    Κανέλα (1 ξύλο)
    Λευκό κρασί (1 φλιτζάνι)
    Τοματοπελτέ (1 κ.σ.)
    Νερό

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

    Το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά σε ελάχιστο νερό (περίπου ½ κούπα).

    Κρατάμε το ...  περισσότερα
  • Γεώργιος Τρίχας
    Χοιρινό με ντομάτα και κρέμα γάλακτος

    Υλικά

    Για 2 άτομα

    1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
    50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
    1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 κουταλιά της γλυκού εστραγκόν
    αλάτι και πιπέρι
    150 γραμμάρια φιλέτο χοιρινό
    ½ ποτήρι λευκό κρασί
    50 γραμμάρια λιαστή ντομάτα

    Εκτέλεση

    Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και το ρυθμίζουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, βάζουμε το τηγάνι απάνω στο μάτι και απλώνουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το χοιρινό φιλέτο.

    Στη...  περισσότερα
  • Γεώργιος Τρίχας
    Ρύζι με φρέσκια ντομάτα

    Μια πεντανόστιμη συνταγή

    Υλικά

    Ρύζι κίτρινο 1 ποτήρι νερού (για πιλάφι)
    Νερό 2 1/2 ποτήρια
    Ντομάτες φρέσκιες 5 τριμμένες
    Αλάτι - πιπέρι
    Κύβος λαχανικών 1 τεμ
    Βούτυρο 3-4 κουταλιές σούπας

    Οδηγίες

    Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι,το σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά και βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες ,το αλάτι,το πιπέρι,τον κύβο λαχανικών και το νεράκι.

    Χαμηλώνουμε την φωτιά, του βάζουμε το καπάκι της κατσαρό...  περισσότερα
    1 0 0 0 0 0 0 0 1
  • Γεώργιος Τρίχας
    Tούρτα Black Forest με κρέμα, σοκολάτα και κεράσια, σκέτη κόλαση!

    Πρώτα από όλα βγάζουμε τα μαυροκέρασα από τη συσκευασία, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε 1 ώρα μέσα σε ένα μπωλ με λικέρ και 1 κουταλάκι ζάχαρη για να μουσκέψουν και να πάρουν αλκοολούχο άρωμα και γεύση. Αν δεν βρίσκουμε μαυροκέρασα (δηλαδή βύσσινα), μας κάνουν και τα κανονικά (κοκκινα) κεράσια.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και βάζουμε μέσα 3 στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 20-25 εκατοστών. Σε αυτά τα ταψάκια θα ψή...  περισσότερα
  • Γεώργιος Τρίχας
    Σολομός φιλέτο στη σχάρα με λαχανικά

    Ο σολομός είναι πολύ ωραίο ψάρι και πολύ υγιεινό. Εδώ θα δούμε μια συνταγή για το πως μπορούμε να απολαύσουμε το σολωμό «στη σχάρα» με λίγα βραστά λαχανικά και μια απίστευτα όμορφη σάλτσα!

    Καταρχήν, βάζουμε τα κομμάτια του σολομου στη σχάρα του φούρνου, αφού πρώτα τη λαδώσουμε, και τα ψήνουμε (στο γκριλ με αέρα) για 10 λεπτά. Προσοχή όμως: αρχικά βάζουμε το σολομό να δείχνει με την πέτσα προς τα πάνω και δεν αφήνουμε για πολύ ώρα το σολομό στο γκριλ γιατί δ...  περισσότερα
    Σολομός φιλέτο στη σχάρα με λαχανικά | Συνταγες μαγειρικής
    Ο σολομός είναι πολύ ωραίο ψάρι και πολύ υγιεινό. Εδώ θα δούμε μια συνταγή για το πως μπορούμε να απολαύσουμε το σολωμό «στη σχάρα» με λίγα βραστά...
  • Γεώργιος Τρίχας
    Γαρίδες Λαδολέμονο

    Οι γαρίδες μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι ο παρακάτω που είναι και πολύ εύκολος.

    Καταρχήν πλένουμε τις γαρίδες καλά και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό.

    Ρίχνουμε το ξύδι και λίγο αλάτι. Τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.

    Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος.

    Για να σερβίρουμε τις γαρίδες ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε τις γαρίδες.

    Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκ...  περισσότερα
    Γαρίδες Λαδολέμονο | Συνταγες μαγειρικής
    Οι γαρίδες μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι ο παρακάτω που είναι και πολύ εύκολος.
  • Γεώργιος Τρίχας
    Το σουφλέ της πολυάσχολης, γρήγορο και νόστιμο

    Βράζετε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι και λίγο λάδι (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους) και τα σουρώνετε an dente (ελληνιστί να κρατούν λίγο στο δόντι).

    Έχετε τρίψει τα τυριά σας και τα έχετε αναμείξει σε ένα μεγάλο μπολ. Μέσα στο μπολ ρίχνετε και τα μακαρόνια κι ανακατεύετε. Προσθέτετε και λίγο φρέσκο πιπεράκι για την τσαχπινιά και βάζετε το μίγμα σε ταψί της αρεσκείας σας (εγώ προτιμώ βαθύ πυρέξ) το οποίο έχετε από πριν βουτυρώσει ελαφρά.

    Αφού απλώ...  περισσότερα
    Το σουφλέ της πολυάσχολης, γρήγορο και νόστιμο | Συνταγες μαγειρικής
    Θυμάμαι τη μάνα μου να μας ρωτάει αποβραδίς, εκείνο το κλασικό «Και τι μαγειρεύουν αύριο;» Οι απαντήσεις που έπαιρνε ποικίλες . Τι μουσακάδες, τι...
  • Γεώργιος Τρίχας
    Κρουασάν σοκολάτα με κάστανο

    Με πραλίνα φουντουκιού και μαρμελάδα κάστανο

    Υλικά
    Για την ζύμη

    Νωπή μαγιά 50 γρ
    Γάλα 250 ml χλιαρό
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
    Βούτυρο 125 γρ λιωμένο
    Αυγά 2 τεμ (1 κρόκος για το άλειμμα)
    Ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας

    Για την γέμιση
    Πραλίνα φουντουκιού του εμπορίου σε θερμοκρασία δωματίου
    Μαρμελάδα κάστανο του εμπορίου

    Οδηγίες

    Λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα και λίγη ζάχαρη κι αφήνουμε να φουσκώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη,...  περισσότερα
  • Γεώργιος Τρίχας
    Κροκέτες καρότου

    Υλικά

    Για 2-4 άτομα

    200 γραμμάρια καρότα τριμμένα
    100 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
    1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
    2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
    75 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
    2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
    1 κόκκινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένο
    ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Ρίχνετε τα καρύδια στο μούλτι και θρυμματίστε τα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα άλλα συστατικά εκτός από το ε...  περισσότερα